Öroninfektion och kronisk otit

Otitis externa är en inflammation i det yttre örat och hörselgången. Djur är ofta benägna att få öroninfektion. Hos hundar är de raser med hängande öron mer benägna, eftersom luftflödet är begränsat och en varm, fuktig miljö byggs upp, vilket bidrar till infektion. Det yttre örat hos djur är längre och djupare än hos människor, vilket gör det lättare för infektioner eller vax att byggas upp eller vara svåra att ta bort. En fullständig hörselgångsinspektion kräver att en veterinär använder ett otoskop.

Infektioner är vanligtvis sekundära till inflammation eller till felaktig skötselteknik. Infektioner kan orsakas av både bakteriellt och svampursprung, samt små organismer som öronkvalster.  

•    Vanliga symptom

Tecken på öroninfektion inkluderar skakning på huvudet och att djuret kliar sig i, vid eller under örat. Vissa kan försöka gnida örat mot andra föremål för att lindra smärta och obehag. Öroninfektioner resulterar ofta i ett mörkare rött öra, smuts i örat eller ett allmänt inflammerat utseende.

•    Behandling av öroninfektioner

I milda fall används ofta en produkt med antiinflammatoriska, svampdödande och antibakteriella ingredienser. I svårare fall kan öronrengöring under sedering eller bedövning krävas och utvärdering för otitis media kan vara indicerad. Behandling av öronkvalster inkluderar specifika örondroppar

Rengöring av öronen är mycket viktig för behandling av öroninfektioner. Rengörande och antiseptiska blandningar för hemläkemedel är gjorda av isopropylalkohol, borsyra, ättiksyra (vinäger) och många örtextrakt i olika proportioner.

I vissa recept tillsätts också povidon-jod (betadin). Vissa naturliga öronrengöringsmedel kan sänka pH-nivåerna i hundens öron något, vilket gör örat mindre mottagligt för återkommande infektioner. Många kommersiella öronrengöringsmedel finns också tillgängliga i butiker och online.

•    Hemmabehandling med PowerCure Pro

PowerCure Pro tillhandahåller banbrytande laserterapi, som erbjuder kraften hos professionella lasrar som används på kliniker, i en lätt bärbar enhet som kan användas från bekvämligheten av hemmet.

Inga mediciner krävs, behandlingen är säker, effektiv och ger varaktig smärtlindring.

PowerCure Pros återställande kraft tillhandahålls av avancerad laserteknik.

PowerCure Pro placeras i kontakt med huden så att fotonenergin kan penetrera vävnaderna. Detta stimulerar kroppen att producera adenosintrifosfat, även känt som ATP, som bär energi i cellerna. ATP interagerar med olika biomolekyler inuti cellerna och främjar normal cellfunktion och förbättrar kroppens naturliga läkningsprocesser.

Medicinsk lågenergilaser (LLLT) är en behandlingsmetod som ökar i popularitet. Med hjälp av laser kan vi hantera  smärta, svullnad och inflammation i hela kroppen. Genom att fokusera på påverkade vävnader på cellnivå utlöser dessa medicinska lasrar av klass 3B fördelaktiga fysiologiska aktiviteter för att främja läkning och reparation – där och när det behövs som mest. Detta resulterar i:

  • Ökad produktion av ATP (adenosintrifosfat)
  • Ökad cellmetabolism
  • Ökad kollagenproduktion
  • Ökad enzymproduktion
  • Ökad proteinsyntes
  • Förbättrad blodcirkulation
  • Förbättrat lymfflöde och dränering
  • Minskad inflammation

Allt detta tjänar till att öka kroppens naturliga läkande kraft, rikta in sig på de grundläggande orsakerna till smärta och ge snabb lindring.

Fördelarna med dessa terapeutiska effekter på hundar och katter är många, bland annat påskyndar läkning och minskar kronisk smärta samt minskar smärta, inflammation och konsumtion av läkemedel. Den bästa delen? LLLT har visat sig vara säkert och effektivt utan kända biverkningar och kan med trygghet användas hemma.

•    Behandlingsprotokoll

OBS! Läs noga igenom PowerCure Pros användarmanual innan du utför en behandling. Användarmanual på svenska för nedladdning

Använd alltid skyddsglasögon när du använder din PowerCure Pro. Utsätt inte andra i din omgivning för laserstrålarna när du behandlar med PowerCure Pro. Använd därför inte massagelinsen om risk finns att någon annan kan utsättas för laserstrålarna.

Välj läge:
Kontinuerlig – Direkt smärtlindring
Pulserande – Långsiktig läkning & reducera inflammation

Välj energinivå:
1 ytlig – 3 djupgående behandling

De flesta hundar med öroninfektion kan följa följande protokoll. Hos små katter och hundar bör det räcka att placera PowerCure Pro bredvid hörselgången för att täcka hela området.

  • 30 sekunder under den vertikala hörselgången
  • 30 sekunder längs sidan av hörselgången

Gå över varje punkt 3 gånger och arbeta dig upp till att hålla lasern still över varje punkt i 60 sekunder.

För optimalt resultat, upprepa behandlingen minst två gånger om dagen. Du bör se betydande förbättring efter några dagars behandling.

OBS! Det är viktigt att känna in hunden/katten. Det är djuret som styr behandlingen. 

Effekten varierar, så fortsätt att använda din PowerCure PRO. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.
Varukorg