PowerCure Pro - Laserbehandling för hund & katt

Lågenergilaserterapi (LLLT) med PowerCure Pro är en icke-invasiv och smärtfri behandling som har visat sig vara effektiv vid behandling av en mängd olika tillstånd hos djur. Lågenergilaser stimulerar cellulär aktivitet och främjar läkning i kroppen.

En av de främsta fördelarna med laserbehandling med PowerCure Pro är dess förmåga att minska inflammation och svullnad, vilket kan vara till hjälp vid behandling av en mängd olika tillstånd som artrit, sår och hudåkommor. Det kan också hjälpa till att minska smärta, förbättra cirkulationen och stimulera produktionen av kollagen, vilket kan hjälpa till att reparera skadad vävnad.

Laserbehandling är ett säkert och effektivt alternativ för djur, med få biverkningar. Det används ofta som ett alternativ till traditionella mediciner och kan vara en effektiv behandling för djur som inte kan ta traditionella mediciner på grund av ålder eller andra hälsotillstånd.

Det finns ett antal veterinärer som erbjuder laser som behandlingsalternativ för djur, och det blir allt mer populärt när fler och fler människor blir medvetna om dess fördelar.

Viktigt att tänka på innan laserbehandling på hund och katt

 • Bär alltid skyddsglasögon när du använder laser! Med din PowerCure Pro medföljer, för ändamålet, godkända skyddsglasögon. Oavsett vilken klass laser, även pekpennalasrar – titta ALDRIG direkt in i någon laser eller rikta den mot eller nära människors eller djurs ögon.
 • Vi rekommenderar att du rådgör med din läkare eller veterinär innan du ger behandlingar med lågenergilaser.
 • Utför inte behandling ovanpå kläder/täcken, lindor eller bandage eftersom sammansättningen och färgen i dessa material varierar och kommer att absorbera en del av laserljuset vilket gör behandlingen mindre effektiv eller till och med orsaka värme. Håll PowerCure Pro vinkelrätt mot behandlingsytan.
 • Använd inte PowerCure om:

  – Medicinsk laser rekommenderas inte för individer med cancer. Behandla inte områden med tidigare cancer förrän djuret är friskförklarat.
  – Medicinsk laser ska aldrig användas för att behandla ögon eller runt ögon om det inte görs av veterinär med rätt utbildning. Skaderisken är stor!
  – Laserbehandling på djur ska inte utföras av gravida eller på dräktiga djur
  – Använd aldrig laser nära sköldkörteln

 • OBS! Lågenergilaser faller under alternativa behandlingsmetoder och medför därför ett krav på minst 7 dagars karenstid inför tävling enligt Svenska Kennelklubben och det nationella dopingreglementet för hund, då det är en åtgärd som häver smärta. 

PowerCure Pro laser kan behandla ditt husdjur för att lindra en mängd olika problem och tillstånd såsom till exempel:

Laserbehandling vid axelartrit – Hund & katt

Axelartrit (även känd som artros) uppstår när beniga abnormiteter i axelleden leder till instabilitet, friktion och/eller broskförlust, vilket bidrar till smärta och inflammation.

Läs mer >>

Laserbehandling vid armbågsartros – Hund & katt

Artros är den vanligaste formen av artrit hos hundar och drabbar ungefär en fjärdedel av populationen. Det är en kronisk ledsjukdom som kännetecknas av förlust av ledbrosk

Läs mer >>

Laserbehandling vid höftledsdysplasi – Hund & katt

Höftledsdysplasi är en onormal bildning av höftskålen som så småningom kan orsaka förlamande hälta och smärtsam artrit i lederna i dess svårare form.

Läs mer >>

Laserbehandling mot nacksmärta – Hund & katt

Nacksmärta är ett mycket vanligt problem, och under de senaste åren har användningen av lågenergilaser blivit en populär och effektiv behandling över hela världen.

Läs mer >>

Laserbehandling mot smärta i rygg – Hund & katt

 • Nervskador
 • Muskelskada
 • Skada på ligament och senor
 • Skada på ryggkotorna

Läs mer >>

Laserbehandling vid Pododermatit – Hund & katt

Pododermatit är inflammation i hudområdet mellan tårna och trampdynorna. Pododermatit är ett mycket vanligt hudåkomma hos hund som också kan påverka klon.

Läs mer >>

Laserbehandling vid knä- och korsbandsskador – Hund & katt

Orsaker till knäsmärta inkluderar skada i ligament, artrit, menisk, inflammation i knäskålssenan (tendonit), osteoporos och reumatoid artrit.

Läs mer >>

Laserbehandling vid öroninfektion – Hund & katt

Otitis externa är en inflammation i det yttre örat och hörselgången. Djur är ofta benägna att få öroninfektion, och detta är en av de vanligaste tecken av allergi hos hundar. 

Läs mer >>

Laserbehandling vid sår och brännskador – Hund & katt

Ett hudsår som inte läker, läker långsamt eller läker men som tenderar att återkomma, är känt som ett kroniskt sår. Några av de många fallen av kroniska (pågående) sår kan inkludera trauma,

Läs mer >>

Laserbehandling vid förslitning på senor – Hund & katt

Senor är de remliknande strukturerna som fäster muskler på benen som de verkar på. De flesta senor är korta och sällan skadade.

Läs mer >>

Laserbehandling  mot analsäcksinflammationHund & katt

Vad är analsäckarna? Analkörtlar, eller analsäckar som de ibland kallas, är små påsar placerade mellan de inre och yttre analsfinktermusklerna

Läs mer >>

Varukorg