•    Höftsmärta

Höftleden kan tåla upprepade rörelser och mycket slitage. Höftsmärta är ett vanligt symptom som kan beskrivas som värkande, intensiv eller brännande och kan variera i intensitet från mild till svår. Det finns många möjliga orsaker till höftsmärta, från allvarliga frakturer eller infektioner, till orsaker som är mindre allvarliga men fortfarande potentiellt handikappande, som artrit och bursit.

•    Orsaker till höftsmärta

Smärta i höften kan härledas från olika problem relaterade till muskuloskeletala strukturen. Smärtans källa kan vara resultatet av diskbråck, det neuropatiska resultatet av nervtryck (som ischiasnerven), resultatet av kronisk skada eller trauma mot höftleden, eller resultatet av översträckning eller sprickbildning av höftens ligament, senor eller muskler.

Bursit
Bursor (slemsäckar) är vätskefyllda säckar som finns mellan vävnader som benmuskler och senor. De minskar friktionen som orsakas av dessa vävnader som gnider mot varandra. När bursor blir inflammerade kan de orsaka smärta. Inflammation av bursor beror vanligtvis på repetitiva aktiviteter som överanstränger eller irriterar höftleden.

Höftfrakturer
Med åldern kan benen bli svaga och sköra, vilket gör dem mer benägna att brytas vid en fallolycka.

Andra vanliga skador inkluderar luxation, förslitning, ljumskbråck, stukningar och seninflammation.

Artrit/Artros
Artrit, artros och reumatisk artrit (Ledgångsreumatism) – är bland de vanligaste orsakerna till höftsmärta, särskilt hos äldre vuxna. Artrit leder till inflammation i höftleden och nedbrytning av brosket som möjliggör leden att fungera smidigt. Smärtan ökar över tid. Personer med artrit upplever också en minskad rörelseomfång i höften.

Vad är det för skillnad på artrit och artros?
Ledgångsreumatism (eller reumatoid artrit som det också kallas) är en inflammation i framför allt lederna som innebär att kroppens immunförsvar reagerar mot brosket i lederna och bryter ner det. Artros är en sjukdom där brosk och ben bryts ner men det är inte immunförsvaret som bryter ner brosket

Juvenil idiopatisk artrit, artros, psoriasisartrit, reumatoid artrit, septisk artrit, refererad smärta

Ischias
Ischiasnerven är den längsta nerven i kroppen, och den leder nervrötterna från L4 – L5 kotor nedåt genom bäckenet och skinkorna till höften och ned genom baksidan av benet till foten. Tryck på nerven eller de nervrötter som är anslutna till den, antingen från ett strukturellt problem (t.ex. artros, diskbråck) eller från en skada (t.ex. muskelspasmer, ryggskada), orsakar smärta som strålar längs nerven. I många fall känns smärtan i området av skinkorna och strålar mot sidan och baksidan av höften.

Användning av PowerCure Pro Laser för behandling av smärta i höften är framgångsrik i många fall och ger betydande lindring vid kronisk smärta och behandlar själva inflammationen.

PowerCure Pro Laser är effektiv för behandling av smärta. Enheten hjälper till att behandla inflammation, minska smärta och svullnad.

PowerCure Pro Laser erbjuder banbrytande laserterapi och ger kraften hos vissa professionella laseranordningar som används på kliniker, i en lättanvändbar bärbar enhet som kan användas hemifrån.
•    Behandlingen

Behandling med lågenergilaser som PowerCure Pro är säker, effektiv och kan ge varaktig smärtlindring.

PowerCure Pro Lasers återställande kraft levereras av avancerad laser teknologi.

Powercure Pro Laser bör placeras i kontakt med huden för att låta laserenergin tränga igenom vävnaderna. Detta stimulerar kroppen att producera adenosintrifosfat, även känt som ATP.  ATP kan liknas vid ett slags laddningsbart batteri med lagrad energi som celler behöver för olika processer. ATP interagerar med olika biomolekyler inne i cellerna och främjar normal cellfunktion samt förbättrar kroppens naturliga processer.

Patienter återhämtar sig från muskulära, skelett och nervskador när cellerna regenereras snabbare och fungerar bättre.

Forskning har visat att användning av lågenergilaser för smärtsamma höftförhållanden ger cellerna mer energi för att utföra sina funktioner.

Terapeutiska effekter av LLLT (laserfototerapi) inkluderar:

  • Ökad produktion av ATP (adenosintrifosfat)
  • Ökad cellulär metabolism
  • Ökad kollagenproduktion
  • Ökad enzymproduktion
  • Ökad proteinsyntes
  • Förbättrad blodcirkulation
  • Förbättrad lymfatisk flöde och dränering
  • Minskad inflammation

Allt detta bidrar till att öka kroppens naturliga läkningskraft, rikta in sig på smärtans orsak och ge snabb lindring.

PowerCure Pro Lasers stora lins gör det möjligt att behandla en bred skala av smärtsamma tillstånd på ett enkelt, effektivt och snabbt sätt

•    Vad är PowerCure PRO? Vilka problem kan behandlas?

PowerCure Pro kombinerar 5 st medical 808nm och 10 st 650nm laserdioder som arbetar djupt inne i cellen för att reducera smärta, inflammation, öka reparation av vävnaden, cellförnyelse, förbättrar blodcirkulationen och minskad bildning av fibrös vävnad.

Cold Laser är en väldokumenterad och kliniskt bevisad behandlingsmetod för en lång rad medicinska tillstånd som mjukvävnad, idrottsskador, artros, belastningsskador, sårläkning och liknande problem.

•    Behandlingsprotokoll - Höft/Ledsmärta (Artros/Artrit/Fraktur/Ischias)

OBS! Läs noga igenom PowerCure Pro’s användarmanual innan du utför en behandling. Användarmanual på svenska för nedladdning

Använd alltid skyddsglasögon när du använder din PowerCure Pro. Utsätt inte andra i din omgivning för laserstrålarna när du behandlar med PowerCure Pro. 

Välj läge:
Kontinuerlig – Direkt smärtlindring
Pulserande – Långsiktig läkning & reducera inflammation

Välj energinivå:
1 ytlig – 3 djupgående behandling. 

Behandling:
1. För optimala resultat rekommenderar vi behandling 2x30min/dag i 7 dagar. Därefter uppehåll i 2 dagar. Upprepa 3 gånger. 

2. Övergå till 1 x 30 min/ dag i 5 dagar. Du kan med fördel fortsätta behandla även efter en kur för att befästa och underhålla resultatet.

3. Behandla runt smärtområdet. Behandla punktvis och håll PowerCure still 5-8 min/punkt, flytta sedan munstycket till nästa behandlingspunkt. Längs med höftleden, över och under. Anslutningspunkterna mellan höften och knät kan också behandlas. Vid skador eller trauma bör behandlingen påbörjas så snart som möjligt efter skadan och behandla i 6-8 minuter på varje behandlingspunkt, två gånger om dagen. 

För att göra behandlingen mer bekväm kan den justerbara hållaren användas. 

För optimala resultat, upprepa behandlingen minst två gånger om dagen.

Effekten varierar, så fortsätt att använda din PowerCure PRO. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.
Varukorg