KLINISKT BEVISAD SÄKER BEHANDLING FÖR HELA FAMILJEN 
CE- och FDA-godkänd lågenergilaser för smärtlindring 

Användarvänlig
Säker & Effektiv
Konstant eller pulserande laserljus
Sladdlös & bärbar
Kostnadseffektiv
Smärtfri
HUR KAN JAG BEHANDLA MIN SMÄRTA HEMMA?

Med det snabba tempot och det höga trycket i det moderna samhället är våra kroppar under ökad belastning. Många människor lider av nacksmärtor, frusen axel och olika former av överbelastning i leder under lång tid.

Med stigande ålder och beroende av livsstil påverkas våra leder gradvis och skapar ofta en fysisk smärta och ibland kroniska inflammationer. Listan är lång och exempel på detta är artros, ryggbesvär och tennisarmbåge. 

Vad kan vi göra åt detta? Vården erbjuder massor av olika behandlingar, läkemedel, värmelampor och gamla huskurer som alla är att betrakta som lindrande men inte botande. Vi får helt enkelt lära oss att leva med besvären.

Sedan flera år tillbaka har man inom vården ofta kunnat erbjuda sk. Cold laser eller Lågenergilaser som visat sig vara ett effektiv och väl dokumenterat sätt att behandla kronisk smärta utan kirurgi, mediciner och smärtstillande läkemedel. Med vår lågenergilaser PowerCure Pro kan du enkelt utföra behandlingen hemma. Observera att PowerCure Pro inte är avsedd att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga någon sjukdom eller hälsotillstånd. Med lågenergilaser som PowerCure Pro kan vi lindra symtom och främja ett mer aktivt och rörligare liv. 

Lågenergilasrar/Cold Lasers är godkända för:

  • Smärtlindring
  • Inflammationskontroll
  • Öka blodflödet

VAD ÄR LOW LEVEL LASER TERAPHY?

Low-Level Laser Teraphy (LLLT), på svenska lågenergilaser, eller Cold Laser Teraphy är användningen av ljusenergi i form av en laser med låg energi. Denna typ av laser skiljer sig från den högenergilaser som används för kirurgiska ingrepp, i den meningen att den endast genererar låg, läkande värme.

Laservågorna interagerar med den behandlade vävnaden och lindrar smärta, svullnad och ökar blodcirkulationen som ofta är boven i dramat. Lasern arbetar djupt inne i cellerna och snabbar upp läkning och funktionalitet.

Lågenergilaser är en väldokumenterad behandlingsmetod för en lång rad medicinska tillstånd som mjukvävnadsskador, idrottsskador, artros, belastningsskador, sårläkning och liknande problem. Lågenergilaser är ett accepterat sätt för terapeutiskt stöd och är tillämpbart inom sjukgymnastik, akupunktur, dermatologi, idrottsmedicin, veterinärmedicin, fotvård och allmänmedicin.

Lågenergilaserbehandling med PowerCure Pro kan:

  • Lindra smärta genom att stimulera frisättningen av beta-endorfiner, stabilisera nervceller, slappna av muskler och höja smärttröskeln
  • Minska inflammation och öka blodcirkulation och lymfflöde
  • Påskynda vävnadsreparation och cellförnyelse
  • Förbättra cirkulationen i skadad vävnad genom att stimulera bildandet av nya kapillärer och genom att orsaka vidgning av blodkärlen.
AVANCERAD TEKNOLOGI

Signifikant effekt:

Medicinsk lågenergilaser klass 3B med våglängderna 808nm (5st laserdioder) och 650nm (10st laserdioder) behandlar effektivt både akut och kronisk smärta. 650nm laser penetrerar huden för att lindra ytlig smärta och minska ärr. 808nm laser kan penetrera ner till 5~6cm djupt, har en djupare effekt och når inte bara djup vävnad och muskler, utan även ben och senor. PowerCure Pro erbjuder även 3 olika frekvensinställningar för att rikta in sig på ytlig, medium och djup vävnad.

Innovativ teknologi:

Ny smärtlindrande laserbehandlingsutrustning med två lägen (pulserande/kontinuerlig) som kombineras för att komma åt även de djupa musklerna. Pulserande används för att lindra långvariga besvär som tex artros. Kontinuerlig används vid tillfällig smärtlindring som tex nackspärr. 

LCD Screen och Lång batteritid:

Tydlig LCD färgskärm, 29*19mm som visar behandlingstid, batterinivå och behandlingsläge. Inbyggt, laddningsbart 5000mAh litiumbatteri med lång hållbarhet.

Beprövat och säker metod för smärtlindring

Regelbunden behandling av leder och muskler. Säker och icke-invasiv teknik helt utan biverkningar. CE-märkt och godkänd av FDA i USA och klassad som Medical Device Class II.

I åratal har läkare lågenergilaser på patienter som söker effektiva, alternativa metoder för smärtlindring. Sedan 1967 har det publicerats över 2 500 kliniska studier över hela världen. Många av dessa studier är dubbelblinda, placebokontrollerade och har visat att lågenergilaser är en beprövad metod för smärtlindring. Den första experimentella FDA-godkännande av klass 3B-lasrar inträffade i februari 2002, efter en framgångsrik studie för karpaltunnelsyndrom på arbetare på General Motors.

Bekväm och enkel att använda:

PowerCure Pro är sladdlös och bärbar speciellt utvecklad för hemmabruk med professionella resultat.

VARFÖR POWERCURE?
SPECIFIKATIONER
Laser MediumGaAIAs semiconductor
Laser Wavelength808nm±20nm(5PCS)
650nm±20nm(10PCS)
Maximum Output Power
per 808nm Laser Diode
250mW±20%
Maximum Output Power
per 650nm Laser Diode
5mW±20%
Total Output Power1300mW±20%
Working ModeContinuous/Pulse
Time Setting15 to 60 minutes,
5 minutes as an interval
Battery Capacity5000mAh lithium battery
Charging PortDC5V, 2A
Environment Temperature5℃~40℃
Relative Humidity20~80%
Atmospheric Pressure860hpa ~ 1060hpa
Adapter OutputDC5V⎓2A
Adapter VoltageAC100-240V
Net Weight270±5g
EN FÖRSTKLASSIG BEHANDLIG FÖR SMÄRTLINDRING
Publicerade medicinska studier av Cold Laser har visat säker, effektiv och bevisade resultat vid behandling av en mängd olika smärttillstånd som:
Varukorg